Implementatie nieuwe werkplekomgeving
Wij verbeteren continu de productie- en distributieprocessen en ondersteunende architectuur van onze organisatie. Als Business Architect WPS help je mee aan de digitale transformatie naar een datagedreven Kadaster.
Gelderland
40u
Max. €115,- p/u
ZZP
Functietitel Implementatie nieuwe werkplekomgeving
Standplaats Apeldoorn
Startdatum 01-01-2025
Einddatum 31-12-2025
Optie tot verlenging 1 x 6 maanden
Uren per week 40
Algemeen
Het team Architectuur en Informatiemanagement binnen de directie DGV is op zoek naar een Business Architect WPS. Het team Architectuur en Informatiemanagement begeleidt het Kadaster bij het doorontwikkelen en vernieuwen van waardestromen en de ondersteunende diensten. In de voorbereiding, door de solution architectuur te leveren voor de Business Case en in de uitvoeringsfase, door samen met de systeemarchitecten de DevOps teams te begeleiden in de ontwikkeling of het selecteren van een ‘off the shelf’ product. Wij verbeteren continu de productie- en distributieprocessen en ondersteunende architectuur van onze organisatie. Als Business Architect WPS help je mee aan de digitale transformatie naar een datagedreven Kadaster. Je komt te werken binnen het aandachtsgebied Werkplek Services (WPS). Dit betreft architectuurwerkzaamheden voor het project Kavel Werkplek.
Omschrijving project
Het Kadaster is zich aan het voorbereiden op een transitie tussen IT-leveranciers. In 2025 starten wij in de nieuwe situatie. De aanbesteding om voor de diverse kavels nieuwe leveranciers te selecteren is reeds gereed, het implementatietraject is gestart. Dit omvangrijke project is ‘KITA’ gedoopt. Dit staat voor Kadaster IT Aanbestedingen.
Om onze IT-diensten voor te bereiden op een overstap naar platforms van nieuwe leveranciers, is een migratieproject gestart. Het doel hiervan is om alle Kadaster IT-diensten van het huidige infrastructuur serviceprovider gecontroleerd en zo snel mogelijk te migreren naar de nieuwe private en public cloudomgeving bij de nieuwe leveranciers. Een grote uitdaging hierbij wordt gevormd door het grote aantal afhankelijkheden tussen de diensten, die tijdens de migratieperiode in samenhang moeten blijven functioneren. Er liggen strakke tijdslijnen voor zowel de oplevering van de nieuwe infrastructuurkavels als voor het migratieproject.
Tijdens de migratie moet continuïteit van de dienstverlening geborgd worden aan de hand van acceptatiecriteria. Hiervoor moet worden getest of de data compleet is overgezet en de diensten correct werken en presteren. Dit geldt ook voor de integratie met o.a. het werkplek-kavel waarin de nieuwe werkplekomgeving wordt geïmplementeerd. De diensten moeten na migratie aan kunnen sluiten op de nieuwe securitydiensten van het kavel Managed Security Services.
Opdrachtomschrijving
KITA bestaat uit twee fasen: de transitiefase en de transformatiefase. In de transitiefase, die volgens planning van 01-01-2025 tot en met 31-06-2025 loopt, ga je als Business Architect WPS het Kadaster begeleiden bij de implementatie van de nieuwe werkplek en zorgen dat dit onder architectuur wordt uitgevoerd.
In de transformatiefase, die officieel loopt van 01-07-2025 tot en met 31-12-2025, ga je het Kadaster begeleiden bij het verbeteren van de digitale werkplekdiensten. Dit omvat onder andere de implementatie van nieuwe technologieën en processen om de productiviteit en samenwerking te verbeteren. Er zal ook aandacht zijn voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verkorten van de time-to-market.
Daarnaast zal je focus liggen op het aansluiten van de dienstverlening op een SIAM-regiemodel, waarbij verschillende specialistische kavels toegewezen zijn aan diverse leveranciers.
Belangrijkste technieken, methoden en tools
TOGAF, Archimate (BlueDolphin), Novius raamwerk;
Agile werkwijze.
Onderstaand de eisen waar de kandidaat aan moet voldoen. Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in uw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het CV volstaat niet.
Academisch werk- en denkniveau op het gebied van informatica verkregen door een afgeronde HBO/WO opleiding.
Minimaal 5 jaar relevante ervaring in het vakgebied architectuur.
Minimaal 5 jaar werkervaring met Informatievoorziening binnen het overheidsdomein, waarin beleid en uitvoering dicht bij elkaar liggen.
Minimaal 5 jaar ervaring in het werken in complexe programma’s, waarin je met verschillende partijen/projecten met verschillende belangen te maken hebt krijgt. Je bent in staat om deze belangen te herkennen, en als een verbindende factor deze belangen en partijen samen te brengen om zo tot een gedragen oplossing te komen.
Aantoonbare ervaring met architectuurwerkzaamheden in het werkgebied Werkplek (M365, printing, telefonie).
Minimaal 5 jaar documentatie ervaring, bijvoorbeeld met:
o Technisch architectuur design;
o Opstellen Domein en Solution architectuur;
o Functioneel en technisch ontwerp.
Minimaal 3 jaar ervaring met Archimate.
Competenties waar de kandidaat over dient te beschikken:
• Zowel conceptueel als pragmatisch afwegen van (on)mogelijkheden voor het opstellen en implementeren van een solution architectuur;
• Je bent een netwerker, natuurlijke verbinder, proactief en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
• Je hebt een lerend vermogen en kunt nieuwe kennis snel eigen maken;
• Je volgt actief de trends en externe ontwikkelingen in de markt, hebt vakgerichte relevante (externe) netwerken en wil je permanent blijven ontwikkelen;
• Je bent ondernemend, flexibel en hebt ervaring met succesvol samenwerken in een moderne Agile omgeving;
• Je beweegt je zelfstandig binnen een organisatie en bent omgevingssensitief. Je bent in staat om te communiceren op verschillende niveaus binnen de organisatie;
• Je bent in staat om architectuur design, bouw en implementatie te leiden en verantwoording te nemen voor (technische) kwaliteit van business unit IT gebaseerde oplossingen;
• In staat om een team van stakeholders te engageren en te begeleiden bij het formuleren en beschrijven van modellen, standaarden en requirements;
• Toe kunnen passen van diverse informatieverzamelmethoden (in-depth interviews, focus groups, workshops, etc.) en resources (markt-, economische-, concurrentieanalyse);
• Kunnen identificeren welke risico’s en uitdagingen de oplossing oplevert, gebaseerd op ervaring opgedaan met andere architectuurtrajecten;
• Algemene kennis over hoe een industrie of bedrijfstak gebruik maakt van IT gebaseerde oplossingen bijvoorbeeld op basis van technologiestandaarden, de-facto standaarden, (software)pakketten of bedrijfsspecifieke referentiearchitecturen.